Kokosový olej – s opojnou kokosovou vôňou.
Kokosový olej sa získava z plodu kokosovej palmy – kokosového orecha. Najkvalitnejší je nerafinovaný a nehydrogenovaný a vyznačuje sa aj omamnou vôňou a jemnou kokosovou chuťou, ktorá sa rafináciou stráca.
Kokosový olej je extrémne stabilný pri vysokých teplotách, a preto je vhodný na pečenie, vyprážanie a varenie. Typická je preň zmena skupenstva pri teplote okolo 25 °C a pod touto teplotou prechádza z číreho a tekutého oleja do tuhého skupenstva. Svojou charakteristickou vôňou dodáva exotický nádych polievkam, zelenine, omáčkam, šalátom, dezertom.
Kým v ázijskej kuchyni sa používa na prípravu všetkých druhov jedál, v európskej kuchyni je rozšírená pri príprave dezertov. Môže byť tiež veľmi chutným a aromatickým doplnkom do nátierok a smoothies.
V kozmetike sa používa na starostlivosť o pokožku a vlasy, odstraňovanie make-upu a ako prísada do peelingov, krémov, balzamov a iných produktov.
Výhody kokosového oleja Allgäuer:
- Extrémne stabilný olej,
- vhodný na pečenie, vyprážanie a varenie,
- možno ho použiť na kulinárske aj kozmetické účely,
- nerafinovaný a nefiltrovaný,
- z ekologickej výroby,
- dodáva charakteristickú vôňu ázijským jedlám a dezertom.
Bio kokosový olej Allgäuer je nerafinovaný resp. nefiltrovaný. Využitie nájde univerzálne, či už pri varení alebo v kozmetike. V kuchyni sa používa na varenie a pečenie, ako aj na pridávanie do pripravených jedál.