BIO Inulínový prášok - vláknina, ktorá slúži ako potrava pre prospešné baktérie v črevách.
Prebiotiká sú typom vlákniny, ktorá podporuje rast a aktivitu prospešných baktérií v tráviacom trakte. Pre naše telo sú dôležité, keďže sa starajú o trávenie a vstrebávanie živín a posilňujú imunitný systém.
Agávový inulín je prebiotikum, ktoré sa nachádza v agáve, čakanke, banánoch, pšenici, špargli a podobne. Tieto rastliny využívajú ako zásobáreň energie namiesto škrobu inulín a ukladajú ho hlavne v koreňoch alebo hľuzách.
Agávový inulín je lahodný spôsob, ako zvýšiť príjem vlákniny.
Inulín je typ polysacharidu, ktorý je klasifikovaný ako vláknina, ktorá sa pri požití v našom žalúdku nestrávi ani nevstrebáva a slúži tak ako potrava pre prospešné baktérie v črevách.
BIO inulínový prášok od značky FutuNatura sa získava z agávy - dužinatej rastliny, ktorá rastie najmä v Mexiku a Južnej Amerike, kde sa používa na výrobu tequily, sladidla alebo ako v tomto prípade na získavanie inulínu.
Vynikajúci doplnok jedál - ako náhrada cukru.
Agávový inulín v prášku BIO je možné použiť niekoľkými spôsobmi, konkrétne ho používame ako / na:
- Náhrada cukru – Inulín, najmä inulín z agávy, má sladkú chuť, preto sa často používa namiesto cukru a na zníženie kalorickej hodnoty jedál.
- Na zlepšenie textúry pokrmov – vďaka svojej vláknitej štruktúre môže inulín vytvárať gél, preto ho veľa ľudí používa na prípravu pudingu, zmrzliny a pridáva do iných jedál.
- Doplnok výživy - vysoký obsah vlákniny z neho robí vynikajúci doplnok stravy pre každého, kto chce podporiť svoje trávenie a zaradiť do stravy viac vlákniny.
- Prísada v kozmetických výrobkoch – bežná zložka telových krémov a mliek, pretože hydratuje pokožku a zároveň zlepšuje jej štruktúru.