Články a encyklopédie

Č. zobrazených článkov: 1 – 6 z 44

Agáva (Agave)

Agáva (Agave)

Agávový sirup je skvelou alternatívou medu, javorového sirupu, ďatlí, cukru a iných sladidiel. Spoznajte agávu a prečítajte si celý popis...

Čakanka obyčajná (Cichorium intybus L.)

Čakanka obyčajná (Cichorium intybus L.)

Čakanka preukázateľne stimuluje tráviaci systém (vyživuje črevnú flóru) a zlepšuje vstrebávanie živín. Spoznajte čakanku a prečítajte si celý popis...

Baza (Sambucus)

Baza (Sambucus)

Baza obsahuje vlákninu, ktorá môže pomôcť zmierniť zápchu, znížiť plynatosť a celkovo zlepšiť zdravie tráviaceho systému. Vysoká koncentrácia vlákniny odstraňuje prebytočný cholesterol. Zoznámte sa s bazou a prečítajte si celý popis...

Dub letný (Quercus robur)

Dub letný (Quercus robur)

Najčastejšie sa používa čaj z dubovej kôry. Dubová kôra obsahuje triesloviny, ktoré tvoria na povrchu sliznice ochrannú vrstvu, ktorá upokojuje zapálenú sliznicu a chráni ju pred podráždením. Spoznajte dub a prečítajte si celý popis...

Štetka lesná (Dipsacus fullonum)

Štetka lesná (Dipsacus fullonum)

Koreň štetky lesnej je možné použiť vnútorne aj zvonka. Môže sa použiť vnútorne na liečbu bolesti, slabosti kolien a krížov a tiež pomáha pri oprave poškodených kostí a tkanív. Zoznámte sa so štetkou lesnou a prečítajte si celý popis...

Lipkavec marinkový (Galium odoratum)

Lipkavec marinkový (Galium odoratum)

Listy obsahujú triesloviny, ktoré sú výborným prostriedkom na podporu hojenia rán. Čaj možno použiť ako sedatívum, ktoré nemá vedľajšie účinky ako klasické sedatíva. Zoznámte sa s lipkavcom marinkovým a prečítajte si celý popis...

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stránok | Používanie cookies | Nastavenia cookies