Články a encyklopédie

Č. zobrazených článkov: 1 – 6 z 30

Pohánkovec (Fallopia japonica)

Pohánkovec (Fallopia japonica)

Pohánkovec je známy ako najčistejší prírodný zdroj resveratrolu, antioxidantu, ktorý znižuje zlý cholesterol. Spoznajte pohánkovec a prečítajte si celý popis...

Lipa (Tilia)

Lipa (Tilia)

Lipa má na Slovensku symbolický význam. Kedysi sa schádzali pod lipou na zábavy, tancovačky a oslavy. Zoznámte sa s lipou a prečítajte si celý popis...

Dyňa (Citrullus lanatus)

Dyňa (Citrullus lanatus)

Vodný melón obsahuje až 92% vody, čo z neho robí výborný prostriedok na hydratáciu. Vysoký obsah vody v ovocí zaisťuje pocit sýtosti. Zoznámte sa s vodným melónom a prečítajte si celý popis...

Vavrín (Laurus nobilis)

Vavrín (Laurus nobilis)

Vavrín má veľký vplyv na náš tráviaci systém. Pôsobí diureticky, čo znamená, že urýchľuje vylučovanie vody z tela, čím sa znižuje toxicita v organizme. Zoznámte sa s vavrínom a prečítajte si celý popis...

Citrón (Citrus × limon)

Citrón (Citrus × limon)

Banány nie sú jediným spôsobom, ako dostať do nášho tela dostatok draslíka. Okrem vitamínu C obsahujú citróny až 80 miligramov tohto dôležitého minerálu, ktorý pomáha telu udržiavať silu. Zoznámte sa s citrónom a prečítajte si celý popis...

Ľan (Linum usitatissimum)

Ľan (Linum usitatissimum)

Ľan obsahuje veľa vlákniny, ktorá môže pomôcť zlepšiť trávenie. Zvyšuje vstrebávanie živín v črevách a stimuluje čistenie hrubého čreva. Zoznámte sa s ľanom a prečítajte si celý popis...

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stránok | Používanie cookies | Nastavenia cookies